0
  • سبد خرید شما هم اکنون خالی است.

بهترین روش های نگهداری از زیتون

بهترین روش های نگهداری از زیتون

بهترین روش های نگهداری از زیتون : زیتون، یک چاشنی نام آشنا و خوشمزه است که میان سفره‌های مردم ایران جایگاه ویژه‌ای دارد. یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین خوراکی‌ها که معمولا همراه غذا میل می‌شود و با طبع ایرانیان سازگار است. محبوبیت زیتون تنها به دلیل طعم خوشمزه بودن آن نیست. بلکه میوه زیتون و حتی روغن و برگ آن فواید دارویی و درمانی زیادی دارد. خوشبختانه به دلیل برخورداری ایران از آب و هوای مناسب و شرایط جوی سازگار برای رشد زیتون، همواره در شهرهای مختلف ایران شاهد رشد و پرورش درخت زیتون هستیم. شهرهایی مانند رودبار استان گیلان، کرمانشاه، طارم و شیراز جز شهرهایی هستند که بیشترین مقادیر کشت زیتون درآنها انجام می‌شود. از میان شهرهای ذکر شده، زیتون رودبار بیشترین محبوبیت را به خود اختصاص داده و شهرت جهانی پیدا کرده است. با ما همراه باشید در گرین گاردن

خرید زیتون و روغن زیتون اصل رودبار با بهترین کیفیت

زیتون رودبار، هم طعم بی‌نظیر و هم شکل ظاهری مناسبی دارد و شایان ذکر است که از ارزش غذایی بالایی هم برخوردار است. مصرف زیتون به همراه غذا در وعده‌های غذایی مختلف سبب کاهش فشار خون بالا و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌شود. از آنجایی که زیتون دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و انواع ویتامین هاست، سبب کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها می‌شود. جالب توجه است که زیتون از لخته شدن خون جلوگیری کرده و در نتیجه سبب بهبود عملکرد قلب و جلوگیری از سکته قلبی می‌شود.

شرایط نگهداری صحیح زیتون

زیتون نیز مانند هر خوراکی دیگر در جهان نیازمند یکسری اقداماتی برای نگهداری صحیح است تا دچار خرابی و بی‌کیفیتی نشود. می‌توان گفت که راه‌های بسیار زیادی جهت نگهداری زیتون وجود دارد که هر کدام می‌تواند به نوبه خود در نگهداری بهتر این میوه‌ مفید و دارای مزایای خاص باشند. اما شایان ذکر است که بهترین کار از نظر منطقی و عقلی مطالعه روش‌های مختلف نگهداری صحیح از زیتون، و انتخاب بهترین راه از میان آنهاست. در ادامه مطالب همراه ما باشید تا برخی از این راهکارها را برای شما تشریح سازیم.

اگر شما مقادیر قابل توجهی زیتون در خانه دارید قطعا باید به فکر نگهداری صحیح آن باشید. یکی از بهترین و اصولی‌ترین روش‌های نگهداری زیتون، قرار دادن زیتون در مخلوط آب و نمک است‌. یک روش سنتی و سالم جهت نگهداری صحیح و اصولی زیتون به مدت زیاد.

برای این کار مقداری نمک را با آب مخلوط کرده و زیتون‌ها را درون آن قرار می‌دهیم تا مخلوط آب و نمک از کپک زدن و خراب شدن زیتون جلوگیری کند. یکی از بزرگترین مزیت‌های این روش، از بین رفتن تلخی زیتون است. زیتون در حالت عادی معمولا تلخ است و مزه دلنشینی ندارد ولی هنگامی که در مخلوط آب و نمک قرار می‌گیرد کم کم مزه تلخی آن تقلیل یافته، از بین می‌رود و میوه زیتون طعم خوشمزه‌تری پیدا می‌‌کند. بعد از گرفتن تلخی زیتون با استفاده از آب و نمک، می‌توان زیتون را فریز کرده و تا مدت‌ها سالم نگه داشت. می‌توان گفت که فریز کردن یکی دیگر از روش‌های نگهداری زیتون است.

اما روش جالب دیگری نیز وجود دارد که سبب می‌شود بتوان زیتون را به صورت سالم تا مدت‌ها نگه داری کرد. در این روش زیتون‌ها را داخل روغن زیتون قرار داده و با افزودن ادویه‌های مختلف می‌توان آن را به مدت طولانی به صورت سالم نگه داشت.

بهترین روش های نگهداری از زیتون
بهترین روش های نگهداری از زیتون

نکات مهم هنگام نگهداری از زیتون

✔️ حتما توجه داشته باشید که زیتون‌ها را در ظرف‌های در بسته نگهداری کنید و بعد از هر بار استفاده در ظرف را محکم ببندید. تا زیتون‌ها به مدت طولانی در معرض هوا قرار نگیرند. این کار می‌تواند به ماندگاری بالای زیتون انبار شده، کمک کند.

✔️ به یاد داشته باشید بهترین مکان از نظر دمایی برای نگهداری زیتون، درون یخچال است چرا که زیتون در فضای خنک‌تر، سالم‌تر می‌ماند. اگر نگهداری زیتون در یخچال برای شما ممکن نبود، بهتر است فضایی را برای نگهداری سالم زیتون در نظر بگیرید که از نظر دمایی خنک باشد. معمولا انباری‌ها و یا زیر زمین مکان‌های مناسبی برای نگهداری زیتون هستند.

✔️ برای نگهداری زیتون حتما از ظروف تمیز و خشک استفاده کنید و همواره به هنگام برداشتن زیتون از ظرف به تمیزی قاشق توجه کنید. چرا که قاشق کثیف در طولانی مدت می‌تواند سبب کپک زدن زیتون و خراب شدن آن شود. همچنین بهتر است، برای استفاده و برداشتن زیتون از ظرف از قاشق یا ملاقه‌های پلاستیکی استفاده کرده و استفاده از قاشق یا ملاقه‌های فلزی به منظور جلوگیری از خراب شدن زیتون خودداری کنید.

بهترین روش های نگهداری از زیتون
بهترین روش های نگهداری از زیتون

علت نرم و خراب شدن زیتون

هنگامی که زیتون در محیطی بسیار گرم قرار بگیرد یا درصد نمک، آب و نمکی که زیتون در آن قرار دارد کم باشد، زیتون نرم شده و خراب می‌شود و در این صورت غیر قابل مصرف خواهد بود. در نتیجه میزان استاندارد آب و نمک، مخصوصا درصد صحیح نمک میتواند در شرایط نگهداری زیتون بسیار تاثیر گذار باشد. به منظور جلوگیری از نرم شدن زیتون افزودن مقداری سرکه به مخلوط آب و نمک می‌تواند راه حل مناسبی باشد. توجه داشته باشید مقدار سرکه نیز نباید از حد استاندارد بیشتر باشد معمولا در این موارد گفته می‌شود که مقدار سرکه اگر ۳ درصد باشد کافی است.

بهترین روش های نگهداری از زیتون
بهترین روش های نگهداری از زیتون

سخن پایانی

در متن بالا با روش‌های نگهداری زیتون و راهکارهای افزایش زمان ماندگاری آن آشنا شدید‌. اما به طور کلی می‌توان گفت توجه به تمیزی ظرفی که زیتون در آن قرار میگرد، استفاده از آب و نمک و توجه به دمایی که زیتون در آنجا نگه داری می‌شود از مهم‌ترین عواملی هستند که سبب نگهداری زیتون در مقادیر زیاد و به مدت طولانی است. تا هم طعم و خواص خود را از دست ندهد و هم شکل ظاهری آن خراب نشود.

۵/۵ - (۱۸ امتیاز)
, , , , , ,
اشتراک گذاری:

مایل به ثبت دیدگاه هستید؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *