
روغن زیتون برای چربی خون بالا : زیتون و به ویژه روغن زیتون فرابکر (Extra Virgin Olive Oil) نه تنها برای افراد دارای کلسترول یا تریگلیسیرید بالا مضر نیستند، بلکه به دلیل داشتن چربیهای تک غیراشباع (مانند اسید اولئیک) و آنتیاکسیدانهای قوی، به عنوان یک بخش ضروری در رژیم غذایی سالم برای قلب و عروق توصیه میشوند و میتوانند به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک کنند. اما، مانند هر چربی دیگری، باید در مصرف آنها تعادل را رعایت کرد، زیرا هر دو پرکالری هستند و مصرف زیاد میتواند منجر به افزایش وزن شود که خود یکی از عوامل خطر چربی خون بالا است. با ما همراه باشید در فروشگاه گرین گاردن
🥄 مقدار توصیه شده روزانه (به صورت کلی)
میزان مجاز مصرف این مواد در افراد با چربی خون بالا باید با توجه به کل کالری روزانه، سطح فعالیت بدنی و توصیههای متخصص تغذیه یا پزشک تنظیم شود. اما توصیههای عمومی و تحقیقاتی به شرح زیر است:
روغن زیتون بهترین جایگزین برای روغنهای حاوی چربی اشباع و ترانس (مانند کره، روغنهای جامد و حیوانی) است.
میزان مجاز: ۱ تا ۴ قاشق غذاخوری (حدود ۱۵ تا ۶۰ میلیلیتر) در روز.
میزان رایج و مفید: برای بیشتر افراد، مصرف ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری (حدود ۳۰ تا ۴۵ میلیلیتر) در روز، به عنوان بخشی از رژیم غذایی مدیترانهای، برای کاهش خطر بیماریهای قلبی و مدیریت چربی خون مناسب است.
نکته مهم: این میزان باید جایگزین سایر چربیهای ناسالم مصرفی شما شود، نه اضافه بر آنها.

روغن زیتون برای چربی خون بالا
بیشتر بخوانید: فواید روغن زیتون برای چربی خون
میزان مجاز: به طور کلی، مصرف ۵ تا ۱۰ عدد زیتون در روز برای سلامتی مفید در نظر گرفته میشود. برخی منابع تا ۱۶ تا ۲۴ عدد زیتون کوچک تا متوسط را نیز مجاز میدانند.
نکته سدیم (نمک): بزرگترین نکته در مورد میوه زیتون، میزان بالای سدیم (نمک) است که در فرآیند عملآوری به آن اضافه میشود.
افراد مبتلا به چربی خون بالا که اغلب ممکن است فشار خون بالا نیز داشته باشند، باید در مصرف زیتون شور احتیاط کنند.
توصیه: بهتر است زیتونهایی را انتخاب کنید که نمک کمتری دارند یا زیتون را قبل از مصرف حدود ۲ ساعت در آب خیس کنید تا شوری آن کاهش یابد.
اولویت با نوع فرابکر: همیشه از روغن زیتون فرابکر (Extra Virgin) استفاده کنید؛ این نوع دارای بیشترین مقدار آنتیاکسیدان و پلیفنولها است که اثرات محافظتی در برابر اکسیداسیون کلسترول LDL دارند.
جایگزینی چربی: هدف این است که روغن زیتون را جایگزین منابع ناسالم چربی کنید. مثلاً:
به جای کره یا مارگارین روی نان، از کمی روغن زیتون استفاده کنید.
به جای سسهای آماده حاوی چربیهای اشباع، از روغن زیتون به عنوان سس سالاد استفاده نمایید.
پرهیز از مصرف زیاد: با وجود فواید، روغن زیتون یک چربی خالص است و هر قاشق غذاخوری آن حدود ۱۲۰ کالری دارد. مصرف بیش از حد مجاز کالری دریافتی روزانه را افزایش داده و مانع کاهش وزن (در صورت نیاز) میشود.
نوع زیتون: زیتونهای فرآوری شده با نمک بالا میتوانند فشار خون را بالا ببرند. زیتونهایی را انتخاب کنید که فرآوری ملایمتری داشته و شوری کمتری دارند.

روغن زیتون برای چربی خون بالا